Monen unelma: perinteinen huvila

Perinteiset huvilat ovat kasvattaneet suosiotaan niin Suomessa kuin muualla maailmallakin. Uudisrakentamisen ohella perinteiset arvot ovat alkaneet nostaa päätään asuntokaupassa sekä remontoinnissa ja rakentamisessa. Vanhoista huviloista on tullut monelle asumisen unelma. Ne ovat haluttua kauppatavaraa, sillä niitä tulee suhteellisen harvoin vapaille markkinoille. Myyntiin tulevat huvilat ovat lähes poikkeuksetta siinä kunnossa, että ne vaativat enemmän tai vähemmän remonttia. Huvilasta haaveilevan täytyy siis olla valmis remontoimaan ja täten myös valmis venyttämään muuttoa, kunnes remontti on valmis. Jos unelmaan omasta huvilasta on valmis panostamaan, voi sen toteutuskin olla mahdollista. Kun oma unelmien huvila tulee myyntiin, kannattaa olla nopea. Etenkin hirsirakenteiset huvilat menevät tällä hetkellä kuin kuumille kiville. Kannattaa siis seurata asuntokauppoja erittäin aktiivisesti ja olla yhteydessä asuntojen välittäjiin. Välittäjille kannattaa kertoa, millaista huvilaa on etsimässä. Tällä tavalla saa tiedon myyntiin tulossa olevista huviloista jo ennen muita.

Huvilat kiinnostavat sijoittajia

Perinteiset huvilat kiinnostavat suuresti myös sijoittajia. Moni asuntosijoittaja pitää silmällä myös perinteisiä huviloita. Ne voidaan esimerkiksi entisöidä, minkä jälkeen huvilat laitetaan uudelleen myyntiin. Huviloita voidaan myös vuokrata esimerkiksi yritysten käyttöön. Myös julkisuuden henkilöt ovat kiinnostuneita perinteisistä huviloista. Supersuosittu rockyhtye Apulanta nappasi aatelisten huvilan Helsingistä syksyllä 2017. Apulanta on tehnyt aiemminkin hyvin onnistuneita asuntokauppoja, ja asuntosijoittaminen taitaa olla yksi yhtyeen suosikkipuuhista musiikinteon jälkeen. Yhtyeen toimitusjohtajana hääräävä bändin rumpali Sipe Santapukki on se, joka iski silmänsä kyseiseen Andersbergin huvilaan. Santapukin mukaan Andersbergin huvilasta kaupat tehtiin suhteellisen nopeasti, kun oli voitu todeta, että huvilan hirsirakenteet ovat hyvässä kunnossa. Santapukki vastaa muistakin Apulanta Oy:n tekemistä asuntokaupoista, joita on ennen Andersbergin huvilaakin tehty jo useita. Asuntosijoittaminen on viimeisten vuosien aikana yleistynyt roimasti. Nykyään oman asunnon lisäksi hankitaan usein myös sijoitusasunto jos toinenkin. Asuntosijoittaminen on järkevää etenkin suurkaupungeissa sekä ns. opiskelijakaupungeissa eli kaupungeissa, joissa on yliopisto ja mahdollisesti myös muita kouluja, kuten ammattikorkeakoulu.

Miten kalustaa perinteinen huvila?

Miten perinteinen huvila kannattaa kalustaa? Vanhan huvilan hankkineen ja entisöineen kannattaa miettiä tarkkaan, miten haluaa kalustaa huvilansa. Toiset kalustavat vanhoja huviloita perinteisillä kalusteilla, joita hankkivat esimerkiksi kirpputoreilta ja yksityisiltä myyjiltä esimerkiksi Facebookin kautta. Vanhassa huvilassa kaiken ei tarvitse kuitenkaan olla vanhaa. Hyvä idea on yhdistää antiikkia ja vanhoja huonekaluja moderneihin kalusteisiin ja esineisiin. Monesti vanhojen huonekalujen hankkiminen vaatii paljon kiertelyä antiikkikaupoissa. Mikäli on valmis yhdistämään vanhaa ja uuttaa, löytyy Internetistä paljon kalusteita. Hyvä paikka tilata kauniit kalusteet omaan perinteisiin huvilaan on verkkokauppa furniturebox.fi, josta löytyy upeita huonekaluja niin eteisaulaan, isoon olohuoneeseen kuin makuuhuoneisiinkin. Netistä tilaaminen on helppoa ja vaivatonta, eikä aikaa tarvitse käyttää kauppojen kiertelyyn. Moderneja kalusteita voi yhdistää innovatiivisella ja inspiroivalla tavalla vanhoihin huonekaluihin, kuten lipastoihin, pöytiin ja tuoleihin. Esimerkiksi vanha lipasto yhdistettynä moderniin mattoon tekee tilasta varmasti persoonallisen! Sama pätee valaisimiin ja tauluihin, joiden avulla voidaan luoda jännittäviä kontrasteja.