Tapetit tuovat tunnelmaa sisustukseen

Tapetit olivat vielä joitakin satoja vuosia sitten ainoastaan ylimystön saatavilla. Nykyään ne kuitenkin kuuluvat kaikelle kansalle, sillä tapetteja löytyy monessa eri hintaluokassa. Tänä päivänä tapetteja käytetään sisustamiseen, sillä niillä voidaan muuttaa helposti huoneen tunnelmaa esimerkiksi tapetin väriä muuttamalla. Sen lisäksi tapetilla voidaan tuoda persoonallisuutta kotiin. Valokuvatapeteilla on mahdollista tuoda omia kuviaan kotiinsa. Ne toimivat ikään kuin koko seinän peittävinä tauluina. Esimerkiksi Kotitapetti on hyvä esimerkki paikasta, josta on mahdollista tilata valokuvatapetteja.

Käytä samoja värejä kuin muussakin sisustuksessa

Koska tapetit ovat erittäin näyttävä osa huoneen sisustusta, on niissä syytä käyttää samoja värejä kuin muuallakin kodissa. Jos tapetit eroavat väreiltään rankasti muista materiaaleista, voi tuloksena olla suuri sekamelska. Vaikka tapettien tulisikin olla samaa värisävyä muun sisustuksen kanssa, voi niissä olla kuitenkin jotain omaakin. Esimerkiksi suuret ja näyttävät kuviot tuovat eloa huoneeseen. Tapetin ei siis tarvitse olla yksivärinen. Valikoimaa on loputtomiin, joten vaihtoehtoja kyllä riittää. Rohkea sisustaja uskaltaa kokeilla jotakin täysin uutta. Yksi vaihtoehto on valita ensin mieleinen tapetti ja sisustaa koko muu tila siihen sopivaksi. Kun tapetti on valittu, on helpompi lähteä kasamaan ympärille matot, tyynyt ja muut sisustustekstiilit.

Aloita suunnittelu lattiasta

Sisustusta suunniteltaessa on syytä kiinnittää huomiota lattiaan. Lattian värisävy ja materiaali vaikuttaa nimittäin olennaisesti myös tapettiin sekä tilan huonekaluihin. Tapetin sävy on syytä sovittaa yhteen lattian sävyn kanssa. Esimerkiksi puulattia ja todella vahvan värinen tapetti eivät sovi yhteen. Tällöin tilaan tulee levoton tunnelma ja sinne on myös hankala lähteä suunnittelemaan muuta sisustusta.

Tapeteista on mahdollista hankkia pieniä näytepaloja, jotta saa kuvan, millaiselta huone näyttää kunkin tapetin kanssa. Sisustaminen vaatii siis paljon työtä ja hyvän sisustussilmän. Jokainen oppii sisustamaan, kunhan sitä uskaltaa tehdä. Muista siis vertailla eri tapetteja ja tehdä valinta huolella, sillä oikeanlainen tapetti vaikuttaa koko kodin tunnelmaan. Myös materiaalilla on väliä. Hyvälaatuinen tapetti kestää aikaa, kun huonolaatuiset on vaihdettava kohtalaisen nopeasti uusiin.