Rintamamiestalon historiaa

Rintamamiestalolla on Suomessa jo lähes ikoninen leima. Lähes jokaisen kaupungin laitamilta löytyy vähintään yksi, yleensä useampikin, asuinalue, joka koostuu lähes pelkästään sotiemme jälkeen rakennetuista rintamamiestaloista. Eivätkä rintamamiestalot ole vain kaupunkien ilmiö. Niitä rakennettiin paljon myös maaseudulle, jonne veteraaneja ja evakkoja asutettiin niin sanotuille kylmille tiloille. Kylmä tila tarkoitti yksinkertaista maatilkkua, jossa ei ollut rakennuksia tai peltoja. Uusien asukkaiden oli itse raivattava tontti, rakennettava rintamamiestalonsa ja kulotettava pellot päästäkseen kiinni uuteen elämään. Rintamamiestalo onkin yksi sodanjälkeisen ajan tärkeimmistä ja tunnetuimmista symboleista. Nykyisin rintamamiestalo on toki myös paljon muuta. Se on tyylikäs ja haluttu koti miljoonille suomalaisille. Talojen alkuperäiset asukkaat ovat useimmissa tapauksissa muuttaneet muualla ja tällä hetkellä rintamamiestalojen kauppa käy kuumana ympäri Suomen. Hyvin pidetystä rintamamiestalosta saa varmasti moni lapsiperhe aivan upean uuden kodin.

Remontoitu rintamamiestalo on todellinen helmi

rintamamiestalo on uuden ajan symboli monelle kasvavalle perheelle. Moni lapsiperhe ostaakin ensimmäiseksi omaksi talokseen juuri rintamamiestalon. Hyvin hoidetut ja kauniisti remontoidut rintamamiestalot hyvällä sijainnilla ovat usein varsin hintavia. Samalla ne ovat kuitenkin erittäin kannattavia sijoituksia, sillä kaupunkialueella asuntojen hinnat harvoin laskevat. Maaseudulla rintamamiestalon saattaa saada edullisestikin. Asuntokaupoilla kannattaa kuitenkin muistaa, että ulkoisesti toisiaan muistuttavilla rintamamiestaloillakin on eroja. Pidä huoli siitä, että unelmiesi talossa on tehty tarvittavat remontit, kuten putki- ja kattoremontti. Myös märkätilojen saneeraus on hyvä olla tehtynä, jotta voit olla varma siitä, että kylpyhuoneessa on asianmukaiset vesieristeet. Valitettavan usein kuulee kuitenkin tarinoita rintamamiestaloista, jotka ovat paljastuneet homeloukuiksi ja vieneet lopulta uusien asukkaidensa terveyden ja rahat. Rintamamiestalot kyhättiin kokoon varsin halvalla ja nopealla aikataululla. Jos rakennusta ei ole huollettu asianmukaisesti, on vain ajankysymys, milloin todelliset ongelmat ilmenevät. Ennen rintamamiestalon ostamista kannattaakin kohteessa teettää kosteusmittaukset ja pyytää asunnosta lisäksi ulkopuolisen tekemä kuntokartoitus. Myös homekoira voi toisinaan olla avuksi mahdollisten ongelmien paljastamisessa.

Rintamamiestalon voi sisustaa rustiikkisesti

Useimmiten rintamamiestalon rakennusmateriaalina toimii puu. Materiaalina puu on kaunis, ja sen avulla on helppo muuttaa talo muodinmukaiseksi rustiikkiseksi unelmaksi. Aivan kuten vagabond kengät, myös rustiikkiset sisustusesineet saat nykyään tilattua edullisesti netistä. Suosi vaaleita pintamateriaaleja ja ajan patinoimia huonekaluja, joiden avulla saat taiottua esiin rintamamiestalon arvokkaan ja vanhan charmin. Yksi näiden vanhojen talojen parhaista puolista on varmasti suuri piha. Rintamamiestalot rakennettiin aikana, jolloin kotitarveviljely oli suuressa muodissa. Siksi näiden talojen tontit ovat useimmiten huomattavasti suurempia kuin nykyisin rakennettavien omakotitalojen tontit. Useimmilla pihoilla kasvaa lisäksi jo valmiiksi satoa tuottavia marjapensaita ja hedelmäpuita. Mikä olisikaan ihanampaa kuin puristaa syksyllä mehua oman puun omenoista uuden kodin kotoisella kuistilla? Rintamamiestalo onkin nykyään oivallinen vaihtoehto myös uudelle omakotitalolle. Miksi rakentaisit uuden talon, kun kauniita taloja isolla pihalla on tarjolla pilvin pimein? Jos siis olet etsimässä uutta kotia, älä unohda rintamamiestaloa.